ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ UCK ΚΑΙ UCC ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
645 αναγνώστες
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013
11:35

Για δεύτερη φορά ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα με σκοπό τη διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξης τμημάτων ορεινών καταδρομών στην περιοχή των Πρεσπών. Το σενάριο της άσκησης "Πυρπολητής 11/13" προέβλεπε τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση οπλισμένων ομάδων του UCK και του UCC εντός ελληνικού εδάφους. Στην άσκηση «Πυρπολητής» συμμετέχουν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων, ειδικά των ορεινών καταδρομών, το οποίο μεταφέρθηκε με τέσσερα ελικόπτερα τύπου Chinook, υποστηριζόμενα από δύο ελικόπτερα Apache.
 
Στόχος της άσκησης είναι η αντιμετώπιση του UCK και του UCC (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς), καθώς έχει υπάρχουν αποδείξεις πως Αλβανοί περνούν στην Ελλάδα οπλισμό από την περιοχή των Πρεσπών και αναπτύσσουν παράνομη δραστηριότητα που σχετίζεται και με τα αλυτρωτικά σχέδια των Αλβανών, πέραν βέβαια της εγκληματικής τους δράσης εντός της χώρας μας.
 
Θυμίζεται πώς στις Πρέσπες έχασε τη ζωή του ένα αστυνομικός από τα πυρά Αλβανών κακοποιών, ενώ Δήμαρχοι της Ηπείρου έκαναν έκκληση να επιστρέψει ο Στρατός στα σύνορα προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες των περιοχών που απειλούνται Αλβανούς εγκληματίες. Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε ο βόρειος τομέας της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης ήταν μετά την υπόθεση και την εξουδετέρωση της συμμορίας Κόλα, που αναζητούσαν ΕΚΑΜ, ΜΥΑ/ΛΣ, με την εμπλοκή και του Στρατού, στην ορεινή Ναυπακτία και αργότερα τη Θεσπρωτία.
 
Είχε εξαχθεί τότε το συμπέρασμα πώς οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν την υποστήριξη μελών του UCK και του UCC που δρούσε στη βόρεια Ελλάδα. Αποφασίστηκε λοιπόν με μία άσκηση στο Γράμμο να σταλεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις σαφές μήνυμα.  Στον «Πυρπολητή» που διέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σήμερα τα ξημερώματα, ενεργοποιήθηκε παράλληλα με τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα και το σύστημα αεράμυνας της χώρας.

Συμμετείχε το σύνολο των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης, αλλά το ενδιαφέρον εστιάστηκε στους S-300. Δοκιμάσθηκε μετά την πρώτη βολή προ ημερών στο Πεδίο Βολής Κρήτης η ανταπόκριση του ρωσικού συστήματος στον εγκλωβισμό εναέριων στόχων. Για άλλη μία φορά, εκ πρώτης όψεως όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

  

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις