ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ ΤΡΟΙΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ BLACKROCK
338 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
11:15

Το πόρισμα της Blackrock δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί και δε θα δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Αν και τραπεζικές πηγές το αποδίδουν στο ότι η Τρόικα ζητά να ισχύσει σαν δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας το 9% ενώ υπάρχει αίτημα για 8%, το παρασκήνιο μιλά για την εμπλοκή του θέματος στη συνολική διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Οι με αφορμές τεχνικές παραδοχές αμιφισβητούν την αξιοπιστία των εκτιμήσεων και προβλέψεων της Blackrock, απευθυνόμενοι στην ΕΚΤ. Ετσι σε ρόλο ενδιάμεσου διαπραγματευτή βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος,που θα επιχειρήσει να συγκεράσει τις απόψεις των δυο πλευρών.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πάντως ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Blackrock έχει επιβεβαιωθεί στην προηγούμενη έκθεσή της στο ακέραιο. Πηγές προσκείμενες σε κυβερνητικό επίπεδο ερμηνεύουν την στάση της τρόικας σαν μια γενικότερη στρατηγική αμφισβήτησης, που στόχο έχει να ενισχύσει την συνολική της διαπραγματευτική ισχύ ενόψει του Ιανουαρίου με την ελληνική κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το νούμερο αυτό της τελικής επιβάρυνσης θα κινηθεί περί τα 5,5 δισ ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο, ενώ αν επικρατήσει το δυσμενέστερο σενάριο στα 7,5- 8 δισ.

Η κατάληξη έχει σημασία για το τι μέλλει γενέσθαι με τις προβλέψεις των 4 συστημικών τραπεζών. Από την μια Πειραιώς και Alpha με υψηλούς συντελεστές κεφαλαιακής επάρκειας στο 13% δεν έχουν να φοβηθούν προς το παρόν τουλάχιστον κάτι.Από την άλλη η Εθνική, χωρίς να συμπεριληφθούν τα έσοδα από την πώληση του Αστέρα, έχει μια οριακή κεφαλαιακή επάρκεια στο 9% ενώ θα πρέπει να προσδιοριστεί το νούμερο της αύξησης και για την Eurobank που θα επισημοποιήσει πρόσθετες προσωρινές απώλειες 2 δισ περίπου για το ΤΧΣ,με την αυξησή της.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις