ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
319 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
11:21

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει ο ίδιος ο Ρ.Τ. Ερντογάν κατά του Αμερικανού πρεσβευτή στην Άγκυρα. Οι New York Times σε δημοσίευμα τους προχωρούν σε αξιολόγηση αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, τονίζοντας πως «η αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας ήρθε στο φως με την ανάκριση που ξεκίνησε για τη δολιοφθορά».
 
Στο δημοσίευμα τους οι New York Times ανέφεραν ακόμα πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, την περασμένη εβδομάδα ζήτησε ραντεβού για συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Άγκυρα, αλλά το ραντεβού ακυρώθηκε από τον Πρέσβη των ΗΠΑ μετά την ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν που κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρέσβη για ανάμειξη σε εσωτερικά θέματα και ότι μίλησε για πτώση της Αυτοκρατορίας.
 
Οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ της Τουρκίας διέψευσαν τον ισχυρισμό και σε ανακοίνωση που έγινε από το Τουρκικό ΥΠΕΞ τονίστηκαν τα εξής: «Δεν υπήρχε κάποια σχεδιασμένη συνάντηση και δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της συνάντησης από τον Αμερικανό Πρέσβη». Είναι προφανές πώς οι σχέσεις των δύο χωρών διέρχονται μία κρίση, που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις