ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ
329 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013
11:32

Προβοκατόρικο δημοσίευμα από τον Economist παρουσιάζει την Ελλάδα ως χώρα υποψήφια για κοινωνική αναταραχή και την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο κινδύνου με χώρες όπως η ... Αίγυπτος, το ... Μπαχρέιν, η .... Λιβύη, η .... Συρία και η ... Νιγηρία! Μάλιστα η Ελλάδα, κατά το περιοδικό που συνηθίζει να κάνει την "βρώμικη δουλειά διάφορων οικονομικών και πολιτικών κέντρων, είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. ανάμεσα στις 19 χώρες που εμφανίζονται στον πίνακα “πολύ υψηλού κινδύνου”, για διαδηλώσεις και κοινωνικές αναταραχές το 2014.
 
Οι λόγοι και οι αιτίες του δημοσιεύματος προφανείς: Κλίμα τρομοκρατίας των συντηρητικών ψηφοφόρων εν όψει τον ευρωεκλογών και του κινδύνου κατάρρευσης της κυβέρνησης που στηρίζουν ακριβώς αυτά τα κέντρα τα οποία έχουν ανησυχούν στην ιδέα οτι αυτή η "συνεργαζόμενη" κυβέρνηση μπορεί να μην ανθέξει και να δώσει την θέση της σε μία άλλη κυβέρνηση που να θελήσει να επαναδιαπραγματευθεί ολόκληρο τον κύκλο των Μνημονίων υπό την πίεση της πατριωτικής δεξιάς που θα εξέλθει πανίσχυρη από τις επόμενες ευρωεκλογές ή τις εθνικές, όποτε αυτές και αν γίνουν.
 
Σύμφωνα με τον Economist, οι οικονομικές δυσπραγίες αν και συνήθως είναι βασική προϋπόθεση που ξεσπούν διαδηλώσεις, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος. “Η μείωση των εισοδημάτων και η υψηλή ανεργία δεν ακολουθούνται πάντοτε από κοινωνικές αναταραχές. Μόνο όταν οι οικονομικές δυσκολίες συνοδεύονται από άλλους παράγοντες, όπως, μεγάλη ανισότητα εισοδημάτων, μειωμένη κοινωνική πρόνοια, τότε υπάρχει υψηλό ρίσκο αστάθειας”, σημειώνει και αυτός είναι ο λόγος για να γίνουμε ... Συρία, κατά τους ευφάνταστους δημιουργούς του άρθρου..
 
“Ο πιο βασικός παράγοντας όμως που προκαλεί το ξέσπασμα κοινωνικών αναταραχών είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις και τους θεσμούς, μια πραγματική κρίσης δημοκρατίας”, συμπληρώνει και ξεχνά ότι η ελληνικός λαός ωρίμασε μέσα από την τραγωδία του Μνημονίου έτσι ώστε να αναδεικνύει μεν υγιείς δυνάμεις ή εν πάση περιπτώσει άφθαρτες πολιτικές δυνάμεις, αλλά με δημοκρατικές διαδικασίες. Εκτός και αν φυσικά επιχειρήσουν να προχωρήσουν τα ξένα κέντρα σε επιβολή δικτατορίας, οπότε αλλάζουν τα δεδομένα...
 
Ο Economist είναι το μακρύ χέρι των τραπεζών, και των δανειστών. Το δημοσίευμα αυτό γράφτηκε με σκοπό να προκαλέσει φόβο στην κοινωνία ότι θα καταλήξει η Ελλάδα σαν την Συρία, εάν ο κόσμος ξεσηκωθεί και αντιδράσει στα επόμενα νέα μέτρα. Με το φόβο ενός χάους προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο "φρόνιμο" και χωρίς αντίδραση. Στηρίζουν την κυβέρνηση  Α. Σαμαρα  καλλιεργώντας φοβίες ότι εάν καταρρεύσει η χώρα θα καταλήξει σαν τη Συρία ή την Αίγυπτο. Θυμίζουμε ότι κάπως έτσι είχαν υφαρπάσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, με καταστροφολογία και τρομοκρατία...
 
Το κόλπο, όμως, πάλιωσε...

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις