ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Ο AΣΑΝΤ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ
262 αναγνώστες
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013
12:04

 

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, κήρυξε τη Δευτέρα πόλεμο κατά του Ουαχαμπισμού, την πολιτική και θρησκευτική ιδεολογία που αγκάλιασε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, που είναι ο βασικός υποστηρικτής της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του, γράφει η λιβανική ‘Στάρ’. Η έκκληση του Άσαντ έγινε εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων και αντεγκλήσεων των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε σφοδρή αντιπαράθεση.
 
«Ο πρόεδρος Άσαντ, δήλωσε, ότι οι εξτρεμιστές Ουαχαμπιστές στρεβλώνουν την πραγματική εικόνα του Ισλάμ, που σαν θρησκεία χαρακτηρίζεται από την ανοχή», δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο Sana. Ο ρόλος των ανδρών της θρησκείας μας είναι η πάλη ενάντια στη σκέψη Ουαχάμπι, η οποία είναι ξένη προς τις κοινωνίες μας», ανέφερε ο οργανισμός.
 
Ο Ουαχαμπισμός ακολουθεί μια εξαιρετικά συντηρητική παράδοση, η οποία κυριαρχεί στη Σαουδική Αραβία και εφαρμόζεται τόσο στην θρησκευτική όσο και στην πολιτική ζωή της χώρας. Οι παρατηρήσεις του Άσαντ, έγιναν κατά τη συνάντηση που είχε με κληρικούς του Ισλάμ από το Λίβανο και έγιναν μία ημέρα μετά από τις δηλώσεις του Σαουδάραβα βασιλιά Αμπντάλα, που κατηγόρησε το Σύριο ηγέτη ότι «καταστρέφει τη χώρα του».
 
Η Σαουδική Αραβία είναι ο βασικός υποστηρικτής των επαναστατών, που πολεμούν το καθεστώς του Άσαντ και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατηγόρησε το βασίλειο ότι χρηματοδοτεί του τρομοκράτες που επιδιώκουν να καταστρέψουν τη Συρία.

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις