ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
371 αναγνώστες
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014
12:22

Με μία κίνηση που σηματοδοτεί την διάθεση της Ελλάδας να "σκρινάρει" στα απώτατα όρια της κυριαρχίας της την τουρκική επιθετικότητα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε πριν λίγο ότι μεταβαίνει στην Μεγίστη (Καστελόριζο) την ερχόμενη Δευτέρα για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
 
Φυσικά ο εορτασμός είναι η αφορμή: Η αιτία είναι η ανάγκη να απαντηθούν στην πράξη οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων που αμφισβητούν στην πράξη τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας στην περιοχή και η κίνηση να στείλουν το Barbaros να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βάσει του χάρτη που κοινοποίησε η TPAO τον Φεβρουάριο του 2012.
 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Οι κινήσεις των αεροσκαφών (στην ουσία πλατφορμών επιτήρησης και ηλεκτρονικού πολέμου) CN-235 στην περιοχή του συμπλέγματος των νήσων της Μεγίστης (Μεγίστη, Ρω, Καστελόριζο), είναι επίμονες και είναι σαφές ότι καταγράφουν εκπομπές ηλεκτρονικών μέσων της ελληνικής αεράμυνας και αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς.
 
Ταυτοχρόνως σε μία άσκηση προ εβδομάδων μετακινήθηκαν πυροβόλα και ρουκετοβόλα σε προετοιμασμένες θέσεις που βρίσκονται απέναντι από την Μεγίστη, σε .ενα περιστατικό που μέχρι τώρα έχει μείνει κρυφό. Η κίνηση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, αφού οι θέσεις υπήρχαν μεν, αλλά δεν είχαν "αξιοποιηθεί" μέχρι στιγμής.
 
Όπως αναφέρει απόλυτα αξιόπιστη πηγή του Στρατού στο defencenet.gr "Ψάχνουν με ιδιαίτερη επιμονή να διακρίνουν λεπτομέρειες για την αντιαεροπορική άμυνα της Μεγίστης. Θέλουν να δούν αν εκτός από πυροβόλα και ΜΑΝPADS FIM-92 Stinger έχουμε μεταφέρει και ρωσικά OSA-AKM στο αεροδρόμιο. Τα CN-235 είναι ιδιαίτερα επίμονα στην αναζήτηση αυτή και το ερώτημα είναι, για ποιο λόγο;"
 
Στα "5 σενάρια που μελετούν τα Επιτελεία" για κρίση στο Αιγαίο, η "εξέχουσα" της Μεγίστης έχει κρίσιμο ρόλο... Στην περιοχή θα παιχθεί το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον Ελληνισμό μετά τον Β'ΠΠ. Και ο αγώνας, λόγω της εσωτερικής κατάστασης και της πλήρους εκχώρησης της δημοσιονομικής κυριαρχίας που έχει ως αποτέλεσμα την σχεδόν πλήρη "παγοποίηση" των αμυντικών επενδυτικών προγραμμάτων, δεν ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ελλάδα.
 
Ας ελπίσουμε ότι το προσωπικό των ΕΔ και κάποιες ευνοϊκές γεωστρατηγικές εξελίξεις θα βοηθήσουν...

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις